Mbetjet


4.5 milionë euro për projektin e mbetjeve të riciklueshme nga qeveria gjermane. Marrëveshja në Kuvend

Qeveria gjermane do të vërë 4.5 milionë euro në dispozicion të Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit për vazhdimin e mbështetjes teknike në projektin “Menaxhimi i modernizuar i mbetjeve dhe ekonomia ricikluese në respekt të mjedisit (DKTI)”. Projektligji është hartuar nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit dhe ka nisur që në vitin 2016. Objektivi i përgjithshëm i projektit është të përmirësojë sistemin e menaxhimit të mbetjeve të ngurta, kryesisht duke pasur në konsideratë aspektet klimatike.

LEXO ME SHUME >


Fushata kundër qeseve- Soreca: Reduktoni përdorimin e plastikës/ Klosi: Ndalojmë qeset!

Nën sloganin “Plastika nuk le vend për jetë”, përgjatë 2 muajve të ardhshëm, delegacioni i Bashkimit Evropian në vendin tonë do të ndërmarrë fushatën  “Sot për mjedisin”, e cila ka për qëllim ndërgjegjësimin e qytetarëve shqiptarë mbi ndikimet negative që ka përdorimi i plastikës në mjedis dhe shëndet, si dhe të inkurajojë ata të kontribuojnë në reduktimin e përdorimit të saj dhe mbetjeve në tërësi.

LEXO ME SHUME >


Ndotja nga lumi i Dukatit / Plehrat rrjedhin bashkë me ujin deri në det

Plazhi i Orikumit një nga plazhet më të bukur të rrethit të Vlorës çdo herë që ka reshje shiu mbushet me mbetje urbane. Shkak për këtë është bërë derdhja e Lumit të Izvorit ose siç e quajnë banorët, lumi i Dukatit.  Sa herë ka reshje shiu ky lum merr me vete edhe mbeturinat urbane që ndodhen anës tij, të cilat janë papërgjegjshmëri e banorëve të zonës.

LEXO ME SHUME >


Nisma për pastrimin e nëndetit në Sarandë, zbulohen 20 predha të Luftës së II Botërore

Prej disa ditësh në qytetin e Sarandës ,zhytës vullnetar ka ndërrmar nismën për pastrimin e nëndetit.Pas një numri të madh gomash që janë nxjerrë nga deti ditë mëparë sot ata kanë nxjerrë rreth 20 predha.Predha këto që mendohet se i përkasin Luftës së Dytë Botërore.

LEXO ME SHUME >


Ndotet Borshi, ujërat e zeza të kroçerave derdhen në det

Prej gati tre ditësh, pushuesit në Borsh janë përballur me ndotje të ujit të detit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.