Mbetjet


Lëndët e Azotikut të Fierit shkaktarë të sëmundjeve kancerogjene

Të konsideruara si shumë toksike, mbetjet e rrezikshme kanë një protokoll strikt të ruajtjes dhe magazinimit, duke shmangur kontaktet me agjentët atmosferikë dhe ekspozimin ndaj ambienteve të hapura.

LEXO ME SHUME >


Menaxhimi i mbetjeve, Banka Botërore: Inceneratorët shqetësim, bien ndesh me parimet e BE-së.

Shqipëria mund të ketë hedhur hapa pas kur vuri fokusin e menaxhimit të mbetjeve në një alternativë si ajo e inceneratorëve që në piramidën e mënyrave më të preferuara për uljen e ndotjes dhe riciklimin në Bashkimin Europian ndodhet e fundit.

LEXO ME SHUME >


Godinat e braktisura në Durrës, janë kthyer në vend-depozitime për mbetjet urbane

Godina të braktisura në Durrës janë kthyer në vend-depozitime për mbetjet urbane dhe shqetësim për banorët. Problematika është e pranishme prej vitesh, në qytetin turistik!

LEXO ME SHUME >


KLSH: Inceneratori i Tiranës nuk ka asgjësuar asnjë mbetje, bashkia vazhdon t'ia kryejë pagesat

Një raport i fundit paraprak i Kontrollit të lartë të Shtetit (KLSH) për inceneratorin e Tiranës ka gjetur një sërë problematikash me këtë koncesion, që nga mungesat dhe paqartësitë në lidhje me propozimin paraprak të projektit, tek mos llogaritja e saktë e kostove për Bashkinë e Tiranës, e deri tek keq orientimi i politikave për reduktimin e mbetjeve, duke mos qenë në linjë me objektivat kombëtare dhe evropianë, pasi është kaluar direkt tek incenerimi, kur duhet t’i kushtohej rëndësi ndarjes në burim dhe riciklimit.

LEXO ME SHUME >


Mbetjet ilegale anës Vjosës kthehen në shqetësim për banorët dhe mjedisin

Në një muzg mbrëmjeje, zoti Besnik së bashku me familjarë të tij, qëndrojnë të ulur në oborrin e shtëpisë. Era e keqe e djegies së mbetjeve në Majkosh, afër qendrës së Tepelenës, në orët e para të mëngjesit, disi është lehtësuar.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.