Mbetjet


Himara, 600 kosha për ndarjen e mbetjeve urbane në burim

Mbi 600 kosha për ndarjen e mbetjeve urbane që në origjinë janë vendosur në 7 fshatra të Bashkisë së Himarës.

LEXO ME SHUME >


Mbetjet plastike në Drin kthehen në vepra arti

Mbetjet plastike që deri tani kanë ndotur ujërat e Drinit do të kthehen në vepra arti. Në ditën ndërkombëtare të Drinit, nxënës shkollash dhe vullnetar iu bashkuan një nisme për pastrimin  e lumit që përshkon tre shtete. Materialet plastike do të hiqen nga uji dhe do të përdoren si lëndë e parë për vepra arti.

LEXO ME SHUME >


Tepelenë, nis hartimi i planit për menaxhimin e mbetjeve urbane

Në bashkinë e Tepelenës përmes USAID ka nisur puna për hartimin e një plani për menaxhimin e mbetjeve urbane.

LEXO ME SHUME >


Shqipëria, pjesë e platformës dixhitale të ripërdorimit të mbetjeve të ngurta

Projekti platforma dixhitale për ripërdorimin e mbetjeve të ngurta për Ballkanin (S.W.A.N) është një projekt, i cili aktualisht po zbatohet në vendet e Ballkanit: Shqipëri, Greqi, Qipro dhe Bullgari me një vlerë prej 968.000 euro.

LEXO ME SHUME >


Gjermania mbështetje për kufizimin e përdorimit të qeseve plastike në Shqipëri

Qeveria e Gjermanisë mbështet qeverinë shqiptare në përpjekjet për për të kufizuar përdorimin e qeseve plastike në Shqipëri.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.