Mbetjet


Ekonomia Blu e Mesdheut, 641 mln euro humbje nga ndotja plastike çdo vit, pjesë edhe ekonomia shqiptare

Për fat të mirë, Shqipëria është pjesë e çmuar e Mesdheut dhe përfitimeve ekonomike që ai ofron. Por dëmet e shkaktuara nga ndotja plastike në Mesdhe janë kolosale dhe Shqipëria është pjesë gjithashtu e dëmeve të shkaktuara dhe efekteve të humbjeve në ekonomi.

LEXO ME SHUME >


Vendgrumbullimi në Tepelenë emergjencë mjedisore, mbi 10 ton plehra depozitohen pranë shtratit të Vjosës

Fusha e mbetjeve në Tepelenë ndodhet 10 metra nga shtrati i lumit Vjosë duke krijuar një ndotje masive të ujit dhe tokës. Një tjetër problematikë është mungesa e rrethimit, ku lëvizin kafshët duke u bërë shkak për përhapjen e sëmundjeve. Bashkia e pret zgjidhjen nga Ministria e Mjedisit e cila prej vitesh ka premtuar ndërtimin e një landfilli rajonal.

LEXO ME SHUME >


Prej 1 qershorit, ndalohen qeset plastike njëpërdorimshe në Shqipëri

Qeset plastike njëpërdorimshe do të ndalohen në Shqipëri prej 1 qershorit 2022.
Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro bëri të ditur se, “pas kësaj date, do të jetë e jashtëligjshme që dyqanet apo restorantet të japin qese plastike njëpërdorimshe kur blen diçka”.

LEXO ME SHUME >


Mbetjet, IFC pezulloi projektin në bregdet pasi qeveria zgjodhi incenerimin

Konkretisht raporti thotë se pari se “në Shqipëri, mbështetja e IFC-së për formulimin e dispozitave ligjore për paketimin(procesi i mbetjeve të ngurta) dhe mbetjet elektronike(mbetjet që dalin nga pajisjet elektronike në fund të jetës së tyre) nuk janë respektuar për shkak të ndryshimet politike”

LEXO ME SHUME >


Katastrofë ekologjike në Kune në Shëngjin! Bregdeti mbulohet nga mbetje te ndryshme, deri tek kafshët e ngordhura

Pamjet e bregdetit te Kunës në Shëngjin, tregojnë një katastrofë të vërtetë ekologjike. Brezi i rërës është mbuluar nga mbetje te ndryshme te sjella nga deti pas reshjeve te fundit te shiut. Plastika, mbetje drurësh e deri tek kafshët e ngordhura, kanë dalë në breg, duke sjell një ndotje mjaft te madhe.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.