Mbetjet


“Turizëm dhe plehra” një tjetër sezon turistik i humbur për mjedisin dhe menaxhimin e mbetjeve

Në këtë sezon turistik Shqipëria u promovua si një destinacion i lirë nga COVID-19, por e njëjta gjë nuk mund të thuhet për mbetjet.

LEXO ME SHUME >


Inertet mbushin periferitë e Tiranës, eksperti i mjedisit: Janë kimike, dëmtojnë tokat bujqësore dhe lumenjtë. Problem moszbatimi i ligjit nga strukturat

Ditët e fundit në media janë denoncuar depozitime të jashtëligjshme të inerteve të cilat kanë mbushur periferitë e kryeqytetit dhe janë kthyer në shqetësim për banorët e zonave përreth.

LEXO ME SHUME >


Patos: I vihet flaka fushës së mbetjeve

Prej dy ditësh, fushës së mbetjeve të këtij qyteti i është vënë flaka, dhe tymi toksik është shpërndarë duke ndotur të gjithë zonën. Syri Tv ka kontaktuar me Bashkinë e Patosit, ku ashtu siç pritej, është konfirmuar që zgjidhja do të vij nga inceneratorët e Klodian Zotos dhe rritja e taksave për qytetarët.

LEXO ME SHUME >


Ndër vite trajtimi i mbetjeve të rrezikshme kryeson në problematikat mjedisore pa zgjidhje

Me 20 mijë tonë mbetje të rrezikshme që prodhon çdo vit, vendi ynë nuk ka ende as strategji dhe as kapacitete për trajtimin e tyre. Ato “dergjen” të lira në natyrë, duke u kthyer në një bombë ekologjike. Në këtë situatë ekspertët e kanë të pamundur të matin deri ku i kanë shtrirë efektet mbetjet e rrezikshme, që iu shtohen mijëra tonelatave me mbetje të trashëguara nga industria e rëndë e monizmit.

LEXO ME SHUME >


Shijaku në emergjencë mjedisore/ Mbetjet urbane nuk pastrohen, digjen nëpër kosha

Prej javësh tashmë kontejnerët e plehrave janë të stërmbushur, ndërsa shumë prej tyre iu është vënë edhe flaka.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.