Mbetjet


Godinat e braktisura në Durrës, janë kthyer në vend-depozitime për mbetjet urbane

Godina të braktisura në Durrës janë kthyer në vend-depozitime për mbetjet urbane dhe shqetësim për banorët. Problematika është e pranishme prej vitesh, në qytetin turistik!

LEXO ME SHUME >


KLSH: Inceneratori i Tiranës nuk ka asgjësuar asnjë mbetje, bashkia vazhdon t'ia kryejë pagesat

Një raport i fundit paraprak i Kontrollit të lartë të Shtetit (KLSH) për inceneratorin e Tiranës ka gjetur një sërë problematikash me këtë koncesion, që nga mungesat dhe paqartësitë në lidhje me propozimin paraprak të projektit, tek mos llogaritja e saktë e kostove për Bashkinë e Tiranës, e deri tek keq orientimi i politikave për reduktimin e mbetjeve, duke mos qenë në linjë me objektivat kombëtare dhe evropianë, pasi është kaluar direkt tek incenerimi, kur duhet t’i kushtohej rëndësi ndarjes në burim dhe riciklimit.

LEXO ME SHUME >


Mbetjet ilegale anës Vjosës kthehen në shqetësim për banorët dhe mjedisin

Në një muzg mbrëmjeje, zoti Besnik së bashku me familjarë të tij, qëndrojnë të ulur në oborrin e shtëpisë. Era e keqe e djegies së mbetjeve në Majkosh, afër qendrës së Tepelenës, në orët e para të mëngjesit, disi është lehtësuar.

LEXO ME SHUME >


Inerte në zemër të Krujës, hidhen në pyllin e shpallur zonë e mbrojtur

E gjitha rruga që duhet të bësh për të shkuar në zemër të qytetit është e mbushur me pemë, por fatkeqësisht brenda këtij pylli me pisha natyra është shkatërruar nga aktivitet ndërtimore, të cilat kanë depozituar mbetjet të ngurta. Inertet nuk kanë poshtuar vetëm pyllin, ato gjenden edhe buzë rrugëve kryesore.

LEXO ME SHUME >


Ndotja me inerte në zemër të Elbasanit dhe në anë të Shkumbinit

Elbasani është një nga qytetet më të ndotur nga inertet që derdhen në çdo cep të tij dhe sidomos buzë lumit Shkumbin.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.