Mbetjet


Divjakë/ Bie niveli i ujit në tokat e mbjella, përmbytjet sjellin mbeturina në hidrovor

Në tokat e përmbytura të Divjakës niveli i ujit ka rënë me disa centimetra. Prezencë të tij ka në mbi 200 ha, nga 1000 që ishte një ditë më parë. Përgjegjës të hidrovorit në Biçukas për situatën e krijuar mendojnë se prurjet ishin të shumta çka bëri mos përballimin e situatës.

LEXO ME SHUME >


Dështon riciklimi i mbetjeve në Lezhë, drejt projektit të tretë në 10 vite

Bashkia e Lezhës ka dështuar për të dytën herë për zbatimin e plotë të projektit për menaxhimin e integruar të mbetjeve, ndërkohë që po përgatit projektin e tretë për të njëjtin qëllim. Edhe pse nga viti në vit, Bashkia Lezhë ka harxhuar paratë e planifikuara për këtë projekt, sipas ekspertëve, nuk ka arritur të përmbushë gjithë segmentet e tij, pasi ishte gabim që në konceptim.

LEXO ME SHUME >


Inceneratorët/ Sa paguan Shqipëria dhe sa rajoni për trajtimin e mbetjeve! Problemet në Landfillin e Korçës e Bushatit

Duket se situata me mbetjet në rrethet e Shqipërisë nuk është nën kontroll. Mbrëmjen e djeshme emisioni Top Story në Top Channel u shfaq me një dokumentar në lidhje me incerenatorët.  Në Top Story pamë se çfarë ndodh me landfillin e Bushatit dhe të Korçës dhe si menaxhohen mbetjet aty. Mësohet se Landilli i Bushatit ka një kapacitet total pritjeje prej 1 milionë tonësh dhe sot që flasim janë depozituar mbi 250 mijë ton. Tarifa është 1035 lekë për ton me TVSH. Jetëgjatësia e veprës është llogaritur për 20-25 vite.

LEXO ME SHUME >


Investigimi, emëtimet e rrezikshme jashtë kontrolli në landfillin e Bushatit

Landfilli ka një kapacitet total pritjeje prej 1 milionë tonësh dhe sot që flasim janë depozituar mbi 250 mijë ton. Tarifa është 1035 lekë për ton me TVSH. Jetëgjatësia e veprës është llogaritur për 20-25 vite.

LEXO ME SHUME >


Dështimi i drejtësisë nxit rritjen e krimeve mjedisore në Shqipëri

Ndotja e detit nga karburantet është një ndër krimet mjedisore më të shpeshta në Durrës, por institucionet përgjegjëse dhe ato të drejtësisë qëndrojnë duarkryq, duke favorizuar abuzuesit dhe shkelësit e ligjit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.