Aktiviteti njerëzor


Banorët e Laknasit fitojnë gjyqin për “Plepat e Brukës” në Gjykatën Administrative

Pas tre vitesh rezistencë dhe përballje gjyqësore, banorët e Laknasit fituan sot betejën ligjore në Gjykatën Administrative të Shkallës së Parë.

Citizens Channel Gjykata pranoi padinë e banorëve duke i nxjerrë si të pavlefshme aktet e bashkisë Kamëz dhe Agjencisë Kombëtare të Mjedisit.

LEXO ME SHUME >


Ndotja e Elbasanit/ Përveç ajrit, dhe toka me pasoja nga industria e rëndë

Teksa për ndotjen e ajrit në zonën e ish-kombinatit metalurgjik është folur shume, ndotja e tokës po merr çdo ditë jetë njerëzish.

LEXO ME SHUME >


Naftëtarët e Ballshit e gjykojnë të pamjaftueshme VKM-në që ju jep një vit pagë

Qeveria publikoi më 2 shkurt Vendimin e Këshillit të Ministrave, përmes të cilit naftëtarët e Ballshit përfitojnë një pagë minimale për vitin 2022.

LEXO ME SHUME >


Shoqata e mjedisit të shqetësuara mbi vendimet e fundit të qeverisë për zonat e mbrojtura

Organizatat e shoqërisë civile kundërshtojnë dy vendimet e marra nga Këshilli i Ministrave më 26 Janar 2022 lidhur me Zonat e Mbrojtura.

LEXO ME SHUME >


“Uji në lumë! Tubat në djall!- sërish protestë kundër HEC-eve në Zall-Gjoçaj

Lumin Flim e kthyen në rrjedhën e tij për pak çaste vetë banorët e Zall – Gjoçaj. Bashkë me aktivistë që udhëtuan nga vende të tjera për në Parkun Kombëtar “Lurë-Mali i Dejës”, ata i bënë thirrje Entit Rregullator të Energjisë të zbatojë vendimin e Gjykatës Administrative të Apelit. Javë më parë kjo Gjykatë i hoqi liçensën e prodhimit të energjise HEC-it Zais.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.