Aktiviteti njerëzor


Ndoc Mulaj humbi jetën në aksident gjatë eksplorimit në malin e Munellës/ Mbillen 1000 pisha të zeza në kujtim të alpinistit

Rreth 1000 pisha të zeza janë mbjellë në malin e Munellës në Gjegjan të Pukës, aty ku pak ditë më parë humbi jetën alpinisti Ndoc Mulaj.

LEXO ME SHUME >


“Po Dibrës, jo Skavicës”, protesta kundër ndërtimit të hidrocentralit në luginën e Drinit të Zi

“Po Dibrës, jo Skavicës”, kjo ishte thirrja që bëri bashkë sot në orën 11.00 qindra qytetarë, aktivistë dhe ambientalistë në bulevardin “Elez Isufi” në Peshkopi.

LEXO ME SHUME >


Konventa e Bernës i bën thirrje qeverisë të rishikojë planet për ndërtimin e aeroportit të Vlorës në Lagunën e Nartës

Byroja e Komitetit të Përhershëm të Konventës së Bernës, në mbledhjen e fundit, i ka bërë thirrje qeverisë shqiptare të rishikojë planet për ndërtimin e aeroportit të Vlorës. Komiteti ndau shqetësimin e thellë në lidhje me planet për urbanizimin e zonës së mbrojtur Vjosë-Nartë dhe duke theksuar vlerat e njohura natyrore të kësaj zone kërkoi zbatimin e një regjimi të fortë mbrojtje.

LEXO ME SHUME >


Komuniteti i Laknasit në mbrojtje të pyllit “Plepat e Brukës”

Mëngjesin e së mërkurës, banorët e fshatit Laknas në Kamëz u zgjuan nga zhurma e makinerive që po kalonin në rrugën përbri shtëpive të tyre.

LEXO ME SHUME >


Guroret/ Si po shkatërrohet natyra me “leje” mjedisore?

291 kompani kanë vepruar në fushën e guroreve, çimentos dhe gëlqeres, përgjatë 7 viteve të fundit  në Shqipëri. Firmave shfrytëzuese, ligji u kërkon që t’i rehabilitojnë hapësirat ku kryejnë aktivitetin në masën 100% me fondet e tyre, por sipas Agjencisë Kombëtare të Mjedisit, vetëm 12 kompani kanë bërë rehabilitim nga viti 2017-2019.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.