Aktiviteti njerëzor


Gjirokastër: Përkujdesje për mjediset çlodhëse në sezonin turistik

Rehabilitimi i mjediseve çlodhëse në shërbim të banorëve dhe turistëve, në këtë sezon vere, është ndër prioritetet e Bashkisë Gjirokastër.

LEXO ME SHUME >


Këmborët zgjuan gjykatën administrative, çështja e Zall Gjoçajt do të shqyrtohet në shtator

Gjykata Administrative e Apelit Tiranë ka lajmëruar se do të shqyrtojë me procedurë të përshpejtuar padinë e nëntë banorëve të Zall-Gjoçajt, ndaj Entit Rregullator të Energjisë (ERE) dhe firmës private “Seka Hydropower”, që aktualisht vijon punimet për ndërtimin e hidrocentraleve “Sekë” dhe “Zais” në zonën e Matit.

LEXO ME SHUME >


Kukës: Shfrytëzimi i hekur-nikelit shkreton tokat, pyjet dhe zhduk tulipanin shqiptar

Banorët e fshatit Mamëz në Njësinë Administrative Kolsh të Bashkisë Kukës, ndjehen të pafuqishëm për të mbrojtur territorin e tyre. Në pronat e pyjet e këtij fshati ministritë që kanë mbuluar aktivitetin minerar si edhe Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore (AKBN) kanë dhënë leje minerare me kilometra katrorë për shfrytëzimin në sipërfaqe të nikel-silikateve në këtë fshat.

LEXO ME SHUME >


Metamorfoza e Lumës – nga lumë, në kaskadë hidrocentralesh

Pjesë e Parkut Natyror Korab-Koritnik, lumi Luma, nga një lumë me prurje të bollshme, është kthyer në një rrjedhë pa ujë, si pasojë e ndërtimit të këtyre investimeve hidroenergjetike.

LEXO ME SHUME >


Kuçovë: Gurorja ngjitur me shtëpitë e banimit shqetëson banorët

Pesëmbëdhjetë familje në lagjen “Postbllok”, Kuçovë prej shumë muajsh kanë ngritur shqetësimin e ndotjes akustike shkaktuar nga një biznes që përpunon gurë, vetëm pak metra larg banesave të tyre.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.