Aktiviteti njerëzor


Aktivistët e Zall-Gjoçaj protestë para gjykatës: Të merret në shqyrtim ankimimi i vendit pro HEC-eve!

“Për kë bien këmborët?” ishte pyetja që ju drejtua Gjykatës së Apelit nga dhjetëra banorë të Zall-Gjoçaj. Nën tingullin e kërcitjes së tyre, ata kërkuan drejtësi për kauzën e ngritur prej tre vitesh nga komuniteti, i cili kërkon anulimin e hidrocentraleve brenda Parkut Kombëtar Zall-Gjoçaj, Mat.

LEXO ME SHUME >


Statusi i listës së UNESCO për trashëgiminë Botërore ndodhet në rrezik. Shkak mbetet ndërtimi i Bypass-it në Gjirokastër

Bypass-i në qytetin e Gjirokastrës është një projekt që nis nga Ura e Nanxës, monument kulture i ndërtuar një shekull më parë dhe përfundon te Urat e Mëdha në Dunavat.

LEXO ME SHUME >


Ndërtimet pa leje nuk kursejnë as kalanë e Krujës

Ndërtimet pa kriter nuk janë të pakta në vendin tonë. Një nga problematikat për të cilat dhe qeveria është angazhuar.

LEXO ME SHUME >


"Java e Mjedisit" Gjirokastër

Bashkia Gjirokastër në kuadër të projektit "GreenPoint- Mobile" i programit INTERREG  IPA II, CBC GREECE-ALBANIA po organizon "Green Week" – Javën e ndërgjegjësimit mbi menaxhimin e mbetjeve urbane dhe promovimin e procesit të riciklimit në territor.

LEXO ME SHUME >


Njollat e errëta të “Rally Albania” po shkatërrojnë ekosistemin

“Rrally Albania 2021”, maratona e makinave me shpejtësi të lartë që garojnë nëpër terrene të vështira, që sipas organizatorëve, por dhe më gjerë, po zhvillohet suksesshëm, e preu shiritin në 5 qershor, ditën ndërkombëtare të mjedisit, në Lagunën e Nartës, duke konsumuar, njëkohësisht edhe një krim mjedisor.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.