Aktiviteti njerëzor


Nismë e Bashkisë Gjirokastër: Ekspozimi i luleve dekorative në godinat muzeore

"I dua lulet në dritare" është nisma e ndërmarrë nga Bashkia Gjirokastër, për rijetëzimin e godinave muzeore, në shërbim të zhvillimit të turizmit.

LEXO ME SHUME >


IKMT kërkon ndërhyrje emergjente nga bashkia Dibër

IKMT kërkon ndërhyrje emergjente nga bashkia mbi ndërtimet e paligjshme dhe prerja e pyjeve pa kriter në qarkun Dibër,

LEXO ME SHUME >


Mullinjtë e Çermenikës lihen pa ujë, shkak mbeten hidrocentralet

Sipas raportimit të bërë nga Citizens Channel, në prill të 2021, banorët e 10-fshatrave të krahinës së Çermenikës së bashku me disa prej kryepleqve u mblodhën në fshatin Marinaj të Librazhdit për të protestuar pasojat e ndërtimit të hidrocentraleve në zonë.

LEXO ME SHUME >


Aksion në grykëderdhjen e lumit Ishëm/ Mbi 600 thasë me plastikë u mblodhën nga studentët dhe gjimnazistët

Top Channel raporton se me dhjetra studentë dhe gjimnazistë nga Durrësi e Tirana janë përfshirë këtë fundjavë në një aksion pastrimi në grykëderdhjen e lumit Ishëm.

LEXO ME SHUME >


Përdorimi i teknikave bashkëkohore për monitorimin e popullatës së kalit të qyqes në Shqipëri

Kali i qyqes është shkaba e fundit folezuese në Shqipëri. Ky shpend i jashtëzakonshëm dimëron në vendet e Afrikës Qendore dhe folezon në vendet e Evropës Qendrore dhe Jug-Lindore, duke përfshirë edhe Shqipërinë. Gjatë këtij udhëtimi, kali i qyqes përshkon më tepër se 5000 km, një fluturim i mbushur me rreziqe dhe peripeci të shumta. Si çdo vit, kali i qyqes tanimë ka ardhur në Shqipëri dhe individë të popullatës së tij janë dëshmuar në stacionin me ushqim plotësues të ndërtuar nga PPNEA.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.