Aktiviteti njerëzor


“HEC-et po gllabërojnë pasuritë natyrore”- banorët e indinjuar, nuk na ka mbetur më asgjë

HEC-et fajësohen nga banorët e zonave, për dëmet në zonat e mbrojtura dhe për erozionin.

LEXO ME SHUME >


SHOQËRISË CIVILE I NDALOHEN TUBIMET, NDËRKOHË QË MAKINERITË E PROPAGANDËS SHKOJNË QYTET MË QYTET

Për të kundërshtuar vendimin për firmosjen e kontratës lidhur me aeroportin ndërkombëtar të Vlorës, grupimi i organizatave në mbrojtje të Vjosë-Nartës do të organizonte ditën e enjte një tubim përballë Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë.

LEXO ME SHUME >


Leter derguar komisionereve te BE/parlamentareve/delegacionit te BE, si dhe letren ambasadave ne Shqiperi per aeroportin e Vjose-Nartes

Subject: Support the protection of the internationally important Vjosa-Narta Protected Area in Albania from intensive infrastructure development plans

LEXO ME SHUME >


Vjosa merret në mbrojtje, tani në listën e monumenteve natyrore

Pas protestave dhe reagimeve të cilat kapërcyen edhe kufijtë e Shqipërisë, Këshilli Kombëtar i Territorit ka shpallur Lumin Vjosa Park Natyror. Në vendim thuhet se ky lumë shpallet zonë e mbrojtur në të gjithë vijën e tij, deri në grykëderdhje.

LEXO ME SHUME >


Meta: E gjithë lugina e Vjosës të shpallet Park Kombëtar

Presidenti Ilir Meta ka vlerësuar propozimin e 20 organizatave mjedisore, vendase dhe të huaja, drejtuar Ministrisë së Mjedisit dhe Turizmit, për krijimin e Parkut Kombëtar të Vjosës.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.