Aktiviteti njerëzor


INSTAT tregon dramën e turizmit: Numri i vizitorëve ra me 76% në tremujorin e dytë

INSTAT ka publikuar rezultatet e Anketës për “Strukturat Akomoduese”, për tremujorin e parë dhe të dytë 2020, i cili tregon pasojat e pandemisë në sektorin e turizmit.

LEXO ME SHUME >


Tym i zi në Tiranë, i vihet zjarri varrezës së makinave, ndërhyjnë zjarrfikësit

Një zjarr për shkaqe ende të panjohura ka rënë mesditën e sotme në një pikë varreze makinash. Si pasojë e zjarrit janë djegur disa makina dhe goma, duke shkaktuar ndotje të madhe në ajër.

LEXO ME SHUME >


Dëgjesat Publike Për Hidrocentralin Ne Vjosë, Si U Falsifikuan Dokumentat Nga Kompania Turke

Me një vendim të datës 2 Maj 2017, Gjykata Administrative e Tiranës vendosi të anulojë konçesionin duke e konsideruar të jashtëligjshme kontratën dhe të gjithë dokumentacionin shoqërues. Por, le ti marrim gjërat me radhë. Në vitin 2014 përgatitet studimi i fizibilitetit për hidrocentralin e Poçemit nga kompania turke “Çinar”.

LEXO ME SHUME >


Tepelenë/ Peshtani i “100 fshatrave”, rizgjim i traditës, vlerave dhe bukurive të jashtëzakonshme

Në fshatin Peshtan, Tepelenë, banorët kanë nisur t’i kthejnë shtëpitë e tyre në bujtina agroturistike, që janë mjaft të frekuentuara nga vizitorët dhe turistët e huaj, që vijnë për të pushuar dhe eksploruar bukuritë e jashtëzakonshme natyrore të kësaj zone. Peshtani është pjesë e programit “100 fshatrat” dhe investimet në vepra publike në infrastrukturë e mjedis, paralelisht me ato private, kanë krijuar modelin ekonomik të  integruar agroturistik me impakt në zhvillimit rural.

LEXO ME SHUME >


“Mbijetesë” me çaj mali, shtimi i sipërfaqes në Pustec dhe pandemia ulin çmimin

Çaji i Malit është kthyer në kulturë kryesore në Bashkinë e Pustecit.  Por shtimi i sipërfaqes së kultivuar dhe pandemia kanë ndikuar në rënien e ndjeshme të çmimit të shitjes.

Kultivimi i çajit të Malit nisi si risi mes banorëve të Pustecit dhe kjo u solli të ardhura të kënaqshme.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.