Aktiviteti njerëzor


Inspektorati i Mjedisit paraqitet në Tropojë

Sot përfaqësues të Inspektoratit të Mjedisit u paraqitën në Tropojë - në përgjigje të kërkesës për informacion që ju kërkua prej shoqërisë civile për shkatërrimin në ditët e fundit të  shtratit të lumit Valbona dhe lumit të Gashit, nëpërmjet rrëmbimit të sendimenteve lumore në këtë zonë të mbrojtur dhe me vlera të larta e të spikatura ekologjike e turistike!

LEXO ME SHUME >


Si të menaxhojmë më mirë ujin për ujitje- kontribut në Planin e Menaxhimit të Basenit të Shkumbinit

Eksperiencat e deritanishme në Shqiperi dhe në botë kanë treguar se roli i fermerëve është i domosdoshëm për forcimin dhe qëndrueshmerinë e zhvillimit bujqësore dhe konkretisht skemes së menaxhimit të ujit. Shoqatat fermere të perdorimit të ujit janë struktura produktive, të pavarura që shprehin interesat fermere. Ato kanë njohuri praktike konkrete dhe në shkallë ekonomie, ferme, apo rajoni mund të bëjne një menaxhim më të mirë të ujit të ujitjes.

LEXO ME SHUME >


Si duket Valbona

Dëgjova se ka pasur një debat publik kohët e fundit midis Edi Ramës dhe Ilir Metës, në lidhje me përgjegjësinë se kush ka vendosur mbi Masakrën e Valbonës. Kush ka faj?

LEXO ME SHUME >


Mirëmbajtja e monumenteve të kulturës, aksion pastrimi në kalanë e Ali Pashës në Butrint

Në kuadër të programit të mirëmbajtjes së monumenteve, Parku Kombëtar i Butrintit realizoi ditët e fundit mirëmbajtjen e kalasë së Ali Pashës në grykëderdhje të kanalit të Vivarit.

LEXO ME SHUME >


Procedohen penalisht 11 persona për ndërtim pa leje dhe prerje të paligjshme të pyjeve

Gjithashtu forcat blu të Dibrës  ka proceduar penalisht  pesë shtetas të tjerë për shkak së po transportonin lëndë mjedisore pa dokumentacione. Nga kontrollet policia ka sekuestruar rreth 25 metra kub lëndë drusore dhe 5 automjete që shërbenin për transportin e tyre.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.