Aktiviteti njerëzor


DELEGACIONI I BE-SË NË SHQIPËRI, KOMISIONI EUROPIAN DHE SEKRETARIATI I KONVENTËS SË BERNËS VENDOSEN NË DIJENI TË VRASJES SË TRE RRËQEBUJVE NË ELBASAN

Ekspertët e PPNEA dhe ata ndërkombëtarë të BLRP (Programi për Rimëkëmbjen e Rrëqebullit të Ballkanit) analizuan dëshmitë fotografike të rrëqebullit të vrarë së fundmi me individët e tjerë të fotografuar nëpërmjet kamerave kurth përgjatë rajonit ku ndodhi incidenti. Nga ky proces, ekspertët dolën në përfundimin se rrëqebulli i vrarë ishte fotografuar në muajin Dhjetor të vitit 2018, në Zonën e Mbrojtur Stravaj, prej kamerave kurth të vendosura nga Administrata Rajonale e Zonave të Mbrojtura Elbasan. Pra, është fakt që ky individ i vrarë ka ardhur prej popullatës së rrëqebullit të Ballkanit të ndodhur në rajonin e Elbasanit.

LEXO ME SHUME >


Mbrojtja e mjedisit/ Gjoba 50 subjekteve me 67,5 milionë lekë, në dy javë të qershorit

Inspektorati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit, vijon punën pa ndërprerë  për të ndëshkuar ashpër çdo shkelje, në mbrojtje të pyjeve, lumenjve e gjithë territorit nga ndërtimet pa leje.

LEXO ME SHUME >


Vijojnë operacionet kundër krimeve mjedisore, 2 milionë lekë gjobë 56-vjeçarit

Inspektorati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit ka zhvilluar kontrolle të shtuara në të gjithë qarkun e Durrësit për të goditur krimet kundër mjedisit.

Sipas njoftimit të Policisë, gjatë ditës së enjte u proceduan 2 shtetas, për veprat penale “Shpërdorimi i tokës” dhe “Shkatërrim i pronës”.

LEXO ME SHUME >


Deklaratë për Shtyp nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit lidhur me ndotjen mjedisore

RASTET E PËRSËRITURA TË NDOTJES JANË KËRCËNIM PËR MJEDISIN E SHËNDETSHËM SI DHE PËR BREZAT E SOTSHËM DHE TË ARDHSHËM (NENI 59 I KUSHTETUTËS)

LEXO ME SHUME >


Digjen sipërfaqe me ullinj dhe mbetje urbane në Patos

Një zjarr ka përfshirë kodrat e fshatit Lalar në Patos. Nga flakët janë përfshirë një sipërfaqe me ullinj dhe shkurre.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.