Aktiviteti njerëzor


IKMT bashkë me policinë kundër krimeve mjedisore

Inspektorati Kombetar i Mbrojtjes se Territorit behet gati per nje tjeter beteje ne terren, ate kunder ndotjes mjedisore.

LEXO ME SHUME >


Ndotja në Porto Romano, eksperti i mjedisit: Pasojat do të jenë të rënda

Prej me shumë se, 10 ditësh në zonën e Porto Romanos në Durrës është duke ndodhur një krim mjedisor. Si pasojë e një aksidenti vazhdon të derdhet nafta nga depozitat e një kompanie hidrokarburesh. Më alarmante situatën e bën mos reagimi i institucioneve.

LEXO ME SHUME >


Krimi mjedisor në Porto Romano, autoritetet bëjnë një sy qorr ndaj derdhjes së naftës në det

Pas derdhjes së qindra litrave naftë në det si pasojë e një aksidenti në depozitat e naftës pranë portit të hidrokarbureve në Durrës – të cilat kërcënojnë burimet e ujit të pijshëm, florën dhe faunën e zonës, Prokuroria dhe Policia e Shtetit bëjnë një sy qorr, ndërsa Inspektoriati i Mjedisit thotë se i ka duart e lidhura për shkak të ristrukturimit. 

LEXO ME SHUME >


Masakër në pyjet e Shqipërisë

Moratoriumi i gjuetisë, pavarësisht se ka vite që është vendosur duket se efektet e parashikuara nuk respektohen nga të gjithë.

LEXO ME SHUME >


Shoqatat kundër ligjit për energjinë: Nuk mbrojnë investitorët

Shoqata shqiptare e energjisë së rinovueshme kundërshton ndryshimet e bëra nga qeveria në projektligjin për energjinë, me argumentin se nuk është konsultuar me grupet e interesit dhe nuk mbron investitorët. 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.