Aktiviteti njerëzor


Ministria e Mjedisit pranon paligjshmërinë e ‘emergjencës mjedisore’ për inceneratorët

Tetë vjet pas shpalljes së emergjencës mjedisore që i hapi rrugën kontratave të inceneratorëve, Ministria e Mjedisit pranon përmes një projekt-drafti se vendimi nuk bazohej në ligj – ndryshe nga kryeministri Rama që e konsideroi atë “gurthemeli” për procedurat ligjore.

LEXO ME SHUME >


Deklaratë nga Forumi për Zonat e Mbrojtura 2023

LEXO ME SHUME >


Projektet në zonat e mbrojtura kërcënojnë pasuritë natyrore të Shqipërisë

Shoqata e Ornitologëve Shqiptarë, AOS, në bashkëpunim me organizata të tjera mjedisore shprehin shqetësimin se projektet e qeverisë po dëmtojnë habitatet e larmishme natyrore të vendit bashkë me speciet e rralla që i popullojnë ato.

LEXO ME SHUME >


Mungesa e monitorimit rrit rreziqet nga ndotja e pesticideve në Shqipëri

Ndryshimet klimatike i nxisin fermerët të përdorin më shumë pesticide - duke shtuar rrezikun për transferimin e tyre në zinxhirin ushqimor, ndërsa Shqipërisë i mungon një sistem efektiv monitorimi i toksicitetit të mbetjeve të tyre në produktet bujqësore dhe në mjedis.

LEXO ME SHUME >


Termat e Reference për Konsulent “Kontributi përmbajtësor për përgatitje produktesh informative me bosht tematik zvogëlimin e rrezikut nga fatkeqësitë natyrore, në kontekstin e perspektivës gjinore dhe grupeve të cënueshme”.

Termat e Reference për Konsulent “Kontributi përmbajtësor për përgatitje produktesh informative me bosht tematik zvogëlimin e rrezikut nga fatkeqësitë natyrore, në kontekstin e perspektivës gjinore dhe grupeve të cënueshme”


LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.