Aktiviteti njerëzor


Lulishtja e Pogradecit në rikonstruksion! Hapet tenderi 7.49 milionë lekë

Bashkia Pogradec ka shpallur tenderin për rikualifikimin urban të lulishtes qendrore në Pogradec. Fondi i vënë në dispozicion të projektit është 7.49 milionë lekë.

LEXO ME SHUME >


Burrat e Matit ngujohen në çadër, protestë kundër futjes së lumenjve në tub

Banorët e Matit kundërshtojnë ndërtimin e hidrocentralit të Sekës në lumin Zall Gjoçaj, një projekt hidrik që sipas tyre kërcënon mjedisin, furnizimin me ujë të shumë fshatrave si dhe bletarinë dhe blegtorinë në zonën e thellë malore. Prej gati 2 javësh dhjetëra banorë të disa fshatrave të zonës së Matit, kanë ngritur një çadër dhe kanë bllokuar rrugën e hapur rishtazi nga një kompani koncesionare për ndërtimin e HEC-it të Sekës në lumin Zall Gjoçaj.

LEXO ME SHUME >


Leonardo di Caprio në mbrojtje të Vjosës, ka një apel për qeverinë shqiptare

Aktori i njohur i Hollywoodit Leonardo Di Caprio i është bashkuar fushatës për mbrojtjen e lumit Vjosa nga ndërtimi i hidrocentraleve.

LEXO ME SHUME >


Ndotja akustike, Policia e Shtetit taskforcë për kontrollet në bregdet

Policia e Shtetit në bashkëpunim me institucione të tjera të ngarkuara me përgjegjësi në kuadër të taskforcës “Për sezonin turistik veror 2019” ka marrë të gjitha masat për garantimin e pushimeve të qeta dhe të sigurta për të gjithë pushuesit në zonat turistike dhe plazhe, ku një ndër më kryesoret është menaxhimi i nivelit të zhurmave në qendrat urbane, zonat turistike dhe ato bregdetare.

LEXO ME SHUME >


Festa e grurit, Klosi: Mbështesim produktet vendase, rrisim dimensionet turistike

Pojani i Fierit u kthye në qendër të festimeve dhe traditës myzeqare. Festa e grurit, mblodhi bashke me qindra banorë, të zonës si dhe me pjesëmarrjen e ministrit të Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi, i shoqëruar nga kreu i Bashkisë së Fierit Armando Subashi. Në një atmosferë gati unike, të gjithë këto elementë u bënë bashkë në festën e grurit në Pojan të Fierit, e cila rreth 50 vite më parë pushtonte gjithë fushat dhe familjet myzeqare.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.