Aktiviteti njerëzor


A ka leverdi të ndërtosh HEC-e në Vjosë?

Një studim austriak zbulon efektin shkatërrues të sedimenteve të larta. Për shkak të ritmeve të larta të transportit të sedimenteve të Vjosës, mostrat tregojnë një humbje vjetore të rezervuarit prej rreth 2% në rastin e Kalivaç-it dhe më shumë se 2% në rastin e Poçem-it. Kjo redukton ndjeshëm prodhimin e energjisë duke filluar nga viti i parë i operimit 

LEXO ME SHUME >


Në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta unazohen pelikanët e rinj

Në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta u bë sot unazimi i disa prej pelikanëve të rinj. Unazimi i siguron shpendëve një habitat më të sigurt dhe vëzhgon shtegtimin e tyre. Unazimi i pelikanëve të rinj u bë duke parë dhe rezultatet pozitive të këtij procesi i cili i siguron gjithashtu këtyre shpendëve dhe një habitat të sigurt natyror.

LEXO ME SHUME >


Tirana Bank dhe UNDP në partneritet për të promovuar mbrojtjen e mjedisit

Tirana Bank, në linjë me politikat e Përgjegjshmërisë Sociale të Korporatës, së Grupit Balfin dhe UNDP, Programi i Zhvillimit i Kombeve të Bashkuara, prezantuan sot një partneritet për të promovuar mbrojtjen e mjedisit në Shqipëri. Fushata tre mujore, e cila i vë qytetarët në krye të mbrojtjes së mjedisit, do të zbatohet nga të dyja palët.

LEXO ME SHUME >


Priten pemë për të ndërtuar pallat te Vila e Zogut në Durrës/ Banorët në protestë: Dëmton shtëpitë tona

Banorët e Durrësit kanë dalë në protestë kundër ndërtimit të një pallati 5-katësh në kodrën ku ndodhet vila e Ahmet Zogut.  Për ndërtimin e këtij pallati janë prerë dy pemë të larta, gjë e cila sipas banorëve ka sjellë probleme në shtëpitë e tyre, për shkak të terrenit të rrëshqitshëm.

LEXO ME SHUME >


Rama në Korçë/ I pari park Japonez në Shqipëri, shpjegohet projekti

Ditën e sotme Kryeministri Rama ishte në qytetin e Korçës, aty ku ka realizuar disa ngalesa. Ndalesa e parë ishte në parkun e Korçës, aty ku po ndërtohet Parku japonez. Parku japonez në qytetin e Korçës, i pari i këtij lloji në Shqipëri, është një prej projekteve të suksesshme të Bashkisë së qytetit për hapësirat e gjelbra, i cili shtrihet në vendin ku dikur ishte shtrati i lumit të Korçës dhe njëkohësisht vendgrumbullimi i inerteve.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.