Aktiviteti njerëzor


Kundër HEC-eve në Fushë Bulqizë, banorët akuzojnë administratorin e njësisë

Banorët e 3 fshatrave në Fushë Bulqizë kanë zhvilluar një protestë në lidhje me ndërtimin e 3 HEC-eve që do të ndërtohen në këtë zonë. Banorët e kanë akuzuar administratorin e Fushë Bulqizës, Agron Boja, se po favorizon firmën ndërtuese dhe shprehen të vendosur ta mbrojnë ujin dhe të mos e lejojnë firmën të ndërtojë.

LEXO ME SHUME >


Ndotja në Kune-vain, banorë e vizitorë: Duhet vetëm pak punë për mirëmbajtje

Edhe një tjetër lagunë mund të kishte fatin e Karavastasë nëse do të mirëmbahej më shumë.

LEXO ME SHUME >


Mbrojtja e mjedisit, plotësim legjislacionit me vepra penale

Kryeministri Edi Rama deklaroi sot se “problematika e derisotme në zbatimin dhe detyrimin e legjislacionit për mjedisin ka treguar se mjedisi nuk mbrohet dhe nuk mund të mbrohet siç duhet vetëm me një legjislacion administrativ, prandaj ai duhet të plotësohet edhe me veprat penale në fushën e mjedisit dhe me sanksionet përkatëse të parashikuara në Kodin Penal”.

LEXO ME SHUME >


Anulohet ndërtimi i HEC-it në Kolonjë të Gjirokastrës

HEC-i i parashikuar të ngrihej në përroin e Rehovës, degë e lumit të Kardhiqit në fshatin Kolonjë të njësisë administrative Picar në Gjirokastër, nuk do të ndërtohet. Ministria e Infrastrukturës dhe Energjetikës ka vendosur pezullimin e procesit pas shqetësimit të ngritur nga banorët për impaktin që shkaktonte ndërtimi i kësaj vepre në zonën në fjalë.

LEXO ME SHUME >


Ngrihet Taskforca, jo më gjueti të paligjshme peshku në liqenin e Shkodrës

Në liqenin e Shkodrës nuk do të ketë më gjueti të paligjshme të peshkut dhe ndotje të mjedisit në këtë zonë atraktive të qytetit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.