Aktiviteti njerëzor


Sa ndot një shqiptar? – OKB: 2 ton CO2 për frymë, më pak se në vitin 1985

Të dhënat zyrtare të Organizatës së Kombeve të Bashkuara tregojnë se një shqiptar mesatar e ndot vendin me rreth 2 ton dioksid karboni.

LEXO ME SHUME >


Prerja e pemëve në Zagori, ndjekje penale kompanisë private

Në parkun natyror të Zagorisë dhjetëra pemë arrash shumëvjeçare janë prera gjatë 2 javëve të fundit. Pas alarmit të dhënë nga banoret e fshatit Topovë dhe Sheper  reaguan edhe zyrtarët. Sipas kreut të Drejtorisë Rajonale të Zonave të Mbrojtura , Gligor Dushi kompania që realizoi prerjen është në ndjekje penale.

LEXO ME SHUME >


Fiks Fare: Ngordhin peshqit në Drin, shkak Landfilli i Bushatit

Në sipërfaqen e lumit Drin lundrojnë peshq të ngordhur si pasojë e ndotjes së lumit nga Landfilli Bushatit. Por kjo ndotje shtihet edhe më tej duke prekur ujin e pijshëm të puseve të banorëve që jetojnë afër lumit. Këto problematika ngrenë banorët e dy fshatrave në Lezhë, fshatit Mabë dhe Barbullush të cilët dërguan në redaksinë e emisionit Fiks Fare foto dhe video peshqish të ngordhur. Dukuri e cila sipas tyre është e përditshme.

LEXO ME SHUME >


A mundet të nxjerrim metalin Nikel nëpërmjet bimëve nga tokat e mineralizuara të Shqipërisë?

Është i njohur fakti se rreth 11% i territorit të Shqipërisë është tokë e mineralizuar, e pasur me metale të rënda; Nikel, Krom dhe Kobalt. Këto toka janë të lokalizuara në pjesën Verilindore – Juglindore të vendit dhe karakterizohen nga mungesa e lëndëve ushqyese, për pasojë nuk e favorizojnë prodhim bujqësorë.

LEXO ME SHUME >


Veliaj: Ndotësit më të mëdhenj të ajrit automjetet, më 5 maj dita pa makina

Ndotësit kryesorë të ajrit të Tiranës janë makinat. Faktin e bëri të ditur kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, gjatë një takimi të organizuar nga ambasada hungareze për promovimin e teknologjisë në mirëmenaxhimin e qyteteve. 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.