Aktiviteti njerëzor


Liqeni i Fierzës po shkon drejt “Pikës së Vdekjes”, vendi në situatë kritike për energjinë

Mungesa e reshjeve dhe rënia e prurjeve të lumejve po e çojnë drejt tharjes basenin më të madh ujëmbledhës! Drini i Bardhë dhe Drini i Zi nuk sjellin më shumë se 170 metër kub ujë në sekondë, ndërsa shkrirja e reshjeve të dëborës nuk pati efektet e pritshme.

LEXO ME SHUME >


12 mijë fidanë të rinj mbillen tek Parku i Vaqarrit

Rreth 12 mijë fidanë të rinj u mbollën gjatë ditëve të fundit në Parkun e Vaqarrit, në Tiranë. Pjesë e Pyllit Orbital në këtë park Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit së bashku me donatorë e vullnetarë, mbështetës së nismës “Dhuro pemë për Tiranën”, mbollën pemë në të gjithë hapësirën e tij.

LEXO ME SHUME >


Organizatat e shoqërisë civile reagojnë ndaj vendimit të Komisionit Parlamentar për Ekonominë dhe Financat

RRËZOHEN PROPOZIMET PËR NDRYSHIME NË LIGJIN E KONCESIONEVE DHE PARTNERITETIN PUBLIK PRIVAT.

LEXO ME SHUME >


Ricikluesit kundër inceneratorëve/ Ceko për Report Tv: Në kundërshtim me direktivat e BE

Ricikluesit në vend janë shprehur kundër ndërtimit të inceneratorëve në vend. Drejtori i Qendrës Shqipatre të Riciklimit Enriko Ceko pohon për Report Tv se kjo është në kundërshtim me direktivat e BE dhe do të ketë impakt negativ.

LEXO ME SHUME >


“Skanimi i HEC-eve, terr informativ”, Ekspertët: Procesi vetëm për show

“Procesi i skanimit të hidrocentraleve, i nisur nga Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë, po shoqërohet me refuzim të dhënies së informacionit, ndonëse ai nuk do të ketë asnjë rezultat pozitiv në drejtim të disiplinimit të këtyre koncesioneve”.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.