Aktiviteti njerëzor


Ministria e Turizmit dhe Mjedisit apel pushuesve: Kontribuoni për të mbajtur pastër zonat turistike

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit ka publikuar sot disa pamje të Parkun Kombëtar Shebenik – Jabllanicë, një mjedis i ndarë në dy kohë. Para, ashtu si e lanë ata që hodhën plehrat, dhe pas, si u bë duke u pastruar nga një roje mjedisore.

LEXO ME SHUME >


Refuzohet leja mjedisore për TEC-in me gaz në Korçë

Ashtu siç ishte paralajmëruar, leja mjedisore për ndërtimin e Termocentralit në agërsi të qytetit të Korçës është refuzuar. Ministri i Turizimi Blendi Klosi ka marrë vendimin me argumentimin se ky TEC nuk i përmbush standardet e BE-së.

LEXO ME SHUME >


“Jo TEC në Korçë”, kryetari i Bashkisë i nis letër dy ministrave të Ramës

Kryetari i Bashkisë së Korçes, Sotraq Filo shprehet hapur kundër projektit për ndërtimin e TEC-it në këtë qytet.

LEXO ME SHUME >


Hidrocentralet në Deçan po konsiderohen krim ndaj mjedisit

Krim ndaj mjedisit e quan shoqëria civile dhe banorët ndërtimin e hidrocentraleve në rrjedhën e Lumëbardhit të Deçanit.

LEXO ME SHUME >


Energjia Nga Panelet Diellore, Reagon Ministria

Bizneset që operojnë në sektorin e energjive të rinovueshme kanë mbetur peng i udhëzimit të Ministrisë së energjetikës. Pasi nëse një biznes nëse instalon një impiant fotovoltaikësh ai duhet të bëj kujdes me menaxhimin e energjisë diellore, sepse tepricën e kësaj energjie nuk mund ta hedhë në rrjetin e OSHEE-së.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.