Aktiviteti njerëzor


Zharrëz, ndotje alarmante nga puset

Kompania Albpetrol fajësohen nga banorët e Zharrëzës si ndotësit kryesorë të mjedisit. Në të njëjtën situatë ndodhen edhe puset e fondit të ndalur. Në sektorin 6, që përfshin fshatrat Zharrëz dhe Kuqar, kompania Albpetrol ka në pronësi 182 puse nafte. Nga këta, 167 janë puse të “fondit te ndalur”, ndërsa 15 janë puse “aktive në prodhim”.

LEXO ME SHUME >


Impiant diellor 50 MW në Topojë të Fierit – Mbërrin aplikimi pranë MIE. Detajet e projektit

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka njoftuar se ka mbërritur pranë saj aplikimi për ndërtimin e një impianti fotovoltaik në Topojë të Fierit.

LEXO ME SHUME >


Lamtumirë peshkim me grep! Peshkatarët do të regjistrohen në shoqata

Lamtumirë gjuetisë artizanale të peshkut, pa rregulla, me mjete lundruese me grepa apo me rrjeta. Qeveria ka vendosur që i gjithë peshkimi me varka të vogla të administrohet me organizata peshkimi.

LEXO ME SHUME >


HEC-i i Holtës, AKZM: Projekti është jashtë zonave të mbrojtura

“BalkanWeb” ka arritur të zbardhë përgjigjen e Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura (AKZM) në lidhje me projektin për ndërtimin e HEC-it të Holtës në Gramsh.

LEXO ME SHUME >


Transportonin dru zjarri në mënyrë të paligjshme – ISHMPUT gjobit shkelësit në Tiranë

Inspektorati Shtetëror të Mjedisit, Pyjeve, Ujërave dhe Turizmit ka nisur aksionin për evidentimin dhe ndëshkimin e shkelësve të moratoriumit të pyjeve. Nga kontrollet e fundit, ISHMPUT  ka gjobitur dy shtetas përkatësisht me nga 80 000 lekë secili për pasi transportonin lëndë drusore në mënyrë të paligjshme.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.