Aktiviteti njerëzor


E mbrojtur në letër: Vjosa ndotet nga rrjedhjet e puseve të naftës së Albpetrol

Një përrua në zonën e Gorishtit, tribunar i lumit të Vjosës, ndotet vazhdimisht nga nafta që rrjedh prej puseve të dekantimit të kompanisë publike Albpetrol, por ndërsa ngjarja është e përsëritur, masat kanë munguar.

LEXO ME SHUME >


Qeset zëvendësohen me qese, beteja me plastikën mbetet në vendnumëro

Dhjetë muaj pas hyrjes në fuqi të ndryshimeve ligjore, qeset plastike njëpërdorimshme vazhdojnë të qarkullojnë lirisht në tregjet e Tiranës, ndërsa ambientalistët dhe tregtarët fajësojnë mungesën e kontrolleve dhe neglizhencën e autoriteteve.

LEXO ME SHUME >


Deklaratë për shtyp

Ndotja shqetësuese nga hidrokarburet në Zharrëz. Autoritetet shfaqin reagim të dobët dhe nuk bashkëpunojnë efektivisht

LEXO ME SHUME >


Autoritetet bëjnë një vesh shurdh ndaj gjuetisë së paligjshme në Kune-Vain

Të shtënat mbi shpendët shtegtarë në zonën e mbrojtur të lagunës së Kune-Vainit oshëtinë edhe këtë dimër, por Policia e Shtetit dhe Administrata e Zonave të Mbrojtura mohojnë t’i kenë dëgjuar.

LEXO ME SHUME >


Ministria e Mjedisit pranon paligjshmërinë e ‘emergjencës mjedisore’ për inceneratorët

Tetë vjet pas shpalljes së emergjencës mjedisore që i hapi rrugën kontratave të inceneratorëve, Ministria e Mjedisit pranon përmes një projekt-drafti se vendimi nuk bazohej në ligj – ndryshe nga kryeministri Rama që e konsideroi atë “gurthemeli” për procedurat ligjore.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.