Aktiviteti njerëzor


Ariu i murrmë, i sekuestruar në Elbasan, drejt kopshtit zoologjik në Tiranë

Mbrojtja e mjedisit dhe moratoriumet e gjuetisë janë sfidat e ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit dhe për vitin 2019.

LEXO ME SHUME >


Prerja e pyjeve në parkun e Shebenikut?! Reagojnë Zonat e Mbrojtura

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura, institucioni përgjegjës për mbrojtjen e vlerave natyrore dhe biologjike të Parkut Kombëtar Shebenik Jabllanic është vënë në dijeni nëpërmjet mediave për disa shqetësime lidhur me prerjet e paligjshme në këtë park.

LEXO ME SHUME >


Fierza nën kuotën kritike, ambientalistët japin alarmin

Thatësira disa mujore që ka përfshirë rajonin e Kukësit ka shkaktuar rënie të nivelit të ujit në Liqenin e Fierzës. Reshjet e shiut të pak ditëve më parë nuk dhanë efekte në rritjen e prurjeve që arrijnë në 35 metër kub ujë në sekondë. Niveli i liqenit, përllogaritet nën 270 metra që është kuota kritike dhe për ekspertët e mjedisit tashmë është i pashfrytëzueshëm.

LEXO ME SHUME >


Projektet e hidrocentraleve në Vjosë: Konventa e Bernës hap dosjen e rasteve kundër Shqipërisë

Konventa e Bernës vendosi të hapë një dosje të çështjeve dhe i bëri thirrje qeverisë shqiptare që të ndalë projektet e hidrocentraleve në lumin Vjosa. Në vend të kësaj, qeveria duhet të përgatisë vlerësimet e përshtatshme strategjike të ndikimit në mjedis dhe studime shtesë për të vlerësuar ndikimet mjedisore të hidrocentraleve të projektuara.

LEXO ME SHUME >


Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.