Aktiviteti njerëzor


Kimikatet ndotin Drinin! Fenomeni prej disa ditësh, dyshime për shkarkime nga bizneset

Një ndotje e pashpjegueshme po ndodh prej dy ditësh në lumin Drin, ku si pasojë shumë peshq të ngordhur janë përgjatë gjithë gjatësisë së tij.

LEXO ME SHUME >


“Vjosë-Narta, një pasuri evropianë që kërcënohet nga ndërtimi i aeroportit të Vlorës”

Organizata “Mbrojtja dhe Ruajtja e Mjedisit Natyror në Shqipëri” (PPNEA) organizoi një tryezë diskutimi me ekspertë të mjedisit dhe aktivistë, për të diskutuar rreth Vjosë-Nartës, si një ndër territoret më të rëndësishme sa i përket botës së egër.

LEXO ME SHUME >


Protesta ndryshe kundër Skavicës, banorët promovojnë vlerat e Luginës së Drinit

"Futboll buzë Drinit" quhet aktiviteti i organizuar në fshatin Fushë Alie të Peshkopisë me qëllim promovimin e zonës dhe sensibilizim kundër "Skavicës"

LEXO ME SHUME >


Goditen 5 raste të krimeve mjedisore në Dibër

Policia e Dibrës goditi 5 raste të krimeve mjedisore duke arrestuar në flagrancë 1 shtetas dhe proceduar penalisht në gjendje të lirë 4 të tjerë.

LEXO ME SHUME >


FOTOT: Jeta mes fushave të naftës në Kuçovë

I njohur si vendburim i naftës, vendi ku u shpua pusi i parë në Shqipëri në vitin 1918, Kuçova ka akoma dhe kësaj dite pamjen e një qyteti të mbetur pezull në të shkuarën. Përpos kalimit të viteve, simboli kryesor që sheh në çdo cep të qytetit vijojnë të mbeten puset e naftës, shumica e tyre funksionalë edhe pse të ndërtuar në vitet ’30-’40 të shekullit të shkuar.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.