Ndryshimet klimatike


Ndryshimet klimatike, shqetësimi i pandarë i botës moderne

Ndryshimet klimatike në Tokë kanë ndodhur me cikle të caktuara gjatë gjithë historisë së planetit, përfshirë ardhjen dhe largimin e akullnajave në epokat e ndryshme. Të gjithë e dimë se një nga problemet më shqetësuese dhe më të diskutuara sot, për vetë faktin se cënon në mënyrë direkte në shumë aspekte jetën në tokë, janë ndryshimet klimatike. Por reagimi ynë ndaj ndryshimeve klimatike duket se po polarizohet gjithnjë e më shumë.

LEXO ME SHUME >


Kufijtë Planetarë: Njerëzit kanë kaluar gjashtë nga nëntë

Shkencëtarët analizuan nëntë të ashtuquajturit kufij planetarë dhe zbuluan se njerëzit aktualisht po i shkelin gjashtë prej tyre. 

LEXO ME SHUME >


Temperaturat ekstreme: Ndikimi i valëve të të nxehtit tek shoqëritë e botës moderne

Rekorde temperaturash gjatë muajit Korrik në disa qytete të vendit. A është ky një tregues i ndryshimeve klimatike?

LEXO ME SHUME >


Temperaturat ekstreme/ Papa kërkon veprime urgjente nga bota kundër ndryshimeve klimatike: Ju lutem bëni diçka më konkrete, është sfidë urgjente!

Papa Françesku ka thënë të dielën se valët e fundit të të nxehtit në shumë pjesë të botës, dhe përmbytjet në vendet si Koreja e Jugut, kanë treguar se nevojiten më shumë veprime urgjente për të luftuar ndryshimet klimatike.

LEXO ME SHUME >


I nxehti pritet “të pushtojë” botën: Temperatura deri në 50 gradë Celsius, stuhi dhe shira të dendur, ja si parashikohet të jetë moti gjatë javës së ardhshme

Gjatë javës që vjen është parashikuar mot ekstrem në të gjithë botën.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.