Ndryshimet klimatike


Thyhet rekordi historik për temperaturën e muajit dhjetor në Tiranë

Thyhet rekordi historik për temperaturën e muajit dhjetor në Tiranë

Sot temperatura në Tiranë shënoi 17 Gradë. Kjo vlerë shënon një rekord historik për klimën në dhjetor i matur në 30 vitet e fundit. Rekordi i mëparshëm për muajin dhjetor ishte në vitin 2021.

LEXO ME SHUME >


Shqipëria, ndër vendet më të rrezikuara nga ndryshimet klimatike

Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit, Universiteti Politeknik i Tiranës, së bashku me Helvetas dhe Agjencinë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, organizuan ditën e djeshme seminarin dedikuar Ndryshimeve Klimatike, me të ftuar kryesore Rupa Mukerji, eksperte ndërkombëtare dhe bashkautore e raportit të gjashtë të Panelit Ndërqeveritar për Ndryshimet Klimatike (IPCC).

LEXO ME SHUME >


I nxehti ekstrem, po shkakton probleme në shëndetin e njerëzve

Nga të gjitha fatkeqësitë natyrore, valët e të nxehtit, cilësohen si "vrasësit" numër 1 nga studimet. Dhe ndërsa temperaturat vazhdojnë të rriten për shkak të krizës klimatike, shkencëtarët presin që ajo të sëmurë edhe më shumë njerëz.

LEXO ME SHUME >


Më pak ujë për bujqësinë? Deri në vitin 2050, mbi 80% e tokës nuk do të ketë ujë të mjaftueshëm për të korrat!

Deri në vitin 2050, më shumë se 80 % e tokës që tani i dedikohet bujqësisë nuk do të ketë më ujë të mjaftueshëm për të korrat, të cilat do të duhet të përqendrohen në vende të tjera.

LEXO ME SHUME >


“Ndryshimet Klimatike, ndikim negativ te energjia”

Ndryshimet klimatike kanë një ndikim të madh në drejtim të prodhimit të energjisë në Shqipëri, për shkak se mbi 99% e energjisë prodhohet nga burimet hidrike”.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.