Mbetjet


Vazhdon insistimi i Klosit: Shqipëria, vendi i parë në Evropë pa qese plastike

Edhe pse që prej 1 korrikut të këtij viti ka hyrë në fuqi zyrtarisht vendimi për ndalimin e qeseve plastike, ministri i Mjedisit dhe Turizmit, Blendi Klosi tha se do të kryhen kontrolle në mënyrë që deri në qershor 2020 që vendi të jetë i pari në Evropë pa qese plastike.

Klosi kërkoi ndihmën e stafit pedagogjik të Inxhinierisë së Ndërtimit për zbatimin e programit të mbrojtjes së mjedisit.

Klosi: Ne vazhdojmë të jemi këmbëngulës që duhet të shënojmë si vendin e parë evropian pa qese plastike mbajtëse një përdorimëshe. Duam të jemi shumë më tepër avangard në këtë aspekt.

Duke vlerësuar kontributin e trupës pedagogjike në menaxhimin e mbetjeve urbane, Klosi kërkoi nga inxhinierët që nëpërmjet mendimit të tyre shkencor të jenë gjithmonë e më aktivë në vendimmarrje të fushës së mjedisit.

Në takim ministri ftoi studentët që mos neglizhojnë praktikat mësimore pranë institucioneve në varësi të ministrisë së Mjedisit. 

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.