Të tjera


Drejt përfundimit ujësjellësi i parë me panele fotovoltaike në Shqipëri! Zero kosto për energjinë elektrike

Ujësjellësi i Belshit pritet të jetë i pari në Shqipëri që do të ketë zero kosto për energjinë elektrike. Projekti parashikon instalimin e paneleve fotovoltaike duke zëvëndësuar kështu energjinë elektrike që prodhohet nga uji, raporton SCAN.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku, së bashku me drejtorin e AKUM, Alqi Bllako dhe kryebashkiakun e Belshit, Arif Tafani, inspektuan punimet në ujësjellësin e Belshit , në zonën e Dumresë. Përfundimi i kësaj vepre do të garantojë furnizim të pandërprerë me ujë të pijshëm për 33 mijë banorë.

Belshi konsiderohet një zonë me potencial të lartë turizmi në vend.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.