Mbetjet


Lezhë, mbetjet “mbushin” lumin Drin

Shtrati i lumit Drin ngjan me një lanfill mbeturinash. Qelq, plastikë e materiale të tjera lundrojnë në shtratin e lumit dhe më tej përfundojnë në det.

Shkaktar i kësaj ndotje është vetë dora e njeriut që i hedh mbetjet jashtë vendeve të përcaktuara.

Reshjet e shiut bëjnë kështu pastrimin e territorit të ndotur, duke e grumbulluar gjithçka në shtratin e lumit.

Në vazhdimësi është folur për të parandaluar ndotjen që në burim me qëllim për ti dhënë fund kësaj situate, por asnjë masë nuk është marrë.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.