Mbetjet


Landfilli i Përrenjasit bie në kundërshtim me lejet mjedisore

Kjo katastrofe mjedisore është prezentë në Bashkinë e Përrenjasit prej tre dekadash. Ky landfill që nuk plotëson asnjë kriter sanitar, çuditërisht është pajisur nga Ministria e Mjedisit me Leje mjedisore që prej vitit 2014. Për menaxhimin e mbetjeve urbane Bashkia Përrenjasit në vitin 2019 ka lidhur një kontratë me operatorin ekonomik Rej, shpk.

Në këtë landfill, makinat e plehrave derdhin të gjitha llojet e mbetjeve pa i diferencuar ato, edhe pse një gjë e tillë është detyrim ligjor. Dërgimi i plehrave në qiell të hapur i kushton jo pak Bashkisë së Përrenjasit, me një kosto prej 700 mln lekësh të vjetra për periudhën 5 vjeçare.

Sipas ligjit 10463 për menaxhimin e integruar të mbetjeve dhe strategjisë kombëtare dhe masterplanit kombëtar këto plehra duhet të dërgohen në inceneratorin e Elbasanit. Nëse ky ligj do të zbatohej nga Bashkia Përrenjas, ky katastrofë mjedisore nuk do të ekzistonte.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.