Të tjera


Katastrofë mjedisore/ Erë e rëndë në Shëngjin, derdhet sasi e madhe nafte

 Në bregdetin e Shëngjinit është konstatuar një erë e rëndë e naftës gjatë ditës së sotme. Nafta shtrihet deri në gjatësinë prej 1 kilometrash. Nuk dihen ende autorët që kanë derdhur këtë sasi nafte në bregdet. Aroma e rëndë ka shqetësuar banorët të cilët janë ankuar për ndotjen e lartë të detit.

Ndodh në Shëngjin, shpëtohen nga mbytja disa persona, pushuesit kapen njëri pas tjetrit dhe i nxjerrin nga uji

Ata shprehen se ndotja është e madhe gjë që ndikon dhe te jeta e gjallë në det. Një banor thotë se askush nuk ka ardhur për të kryer verifikime.

“Ndotja është konstatuar sot, pamë q ka prezencë të naftës, dallohet edhe nga aroma. Ndotja është e madhe, i bën dëm edhe jetës së gjallë në det. Krijohet edhe impakt negativ për ata turistë të paktë që janë në këtë periudhë. Është një aromë shumë e rëndë. Nuk e dimë se çfarë e ka shkaktuar ndotjen, por mund te ketë qenë anije që bëjnë shkarkimin këtu, derdhin mbetjet. Deri më tani askush nuk ka ardhur për të kryer verifikime“, shprehet një banor.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.