Kalendari Mjedisor


7 PRILL - DITA BOTËRORE E SHËNDETIT

Në vitin 1948, Asambleja e parë Botërore për Shëndetin, e mbajtur nga Organizata Botërore e Shëndetit (WHO), caktoi datën 7 Prill si Dita Botërore e Shëndetit.

Kjo ditë u përkujtua për herë të parë në vitin 1950-të dhe shihet si një mundësi për të tërhequr vëmendjen në mbarë botën ndaj një teme me rëndësi të madhe për shëndetin.

Çdo vit përzgjidhen tematika të veçanta lidhur me shëndetin, që hedhin dritë mbi një fushë prioritare shqetësuese për Organizatën Botërore të Shëndetësisë.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.