Kalendari Mjedisor


15 QERSHOR - DITA BOTËRORE E ERËS

Kjo ditë i kushtohet zbulimit të energjisë së erës, fuqisë së saj dhe mundësive që ajo ka për të rimodeluar sistemet tona energjitike, dekarbonizimit të ekonomisë dhe rritjes së vendeve të punës dhe mirëqenies.

Energjia e erës përbën një potencial të madh për prodhimin e energjisë në Shqipëri. Por, mungesa e matjeve të sakta dhe të rregullta mbi shpejtësinë dhe kohëzgjatjen e erës, krijon pengesa për ngritjen e uzinave të prodhimit të energjisë nga era (burimi AKBN).

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.