Kalendari Mjedisor


11 KORRIK - DITA BOTËRORE E POPULLSISË

Dita Botërore e Popullsisë është një ngjarje e përvitshme, që kërkon të përqëndrojë vëmendjen tek emergjenca dhe rëndësia e çështjeve të ndryshme të popullsisë, përfshirë dhe marrëdhëniet e tyre me mjedisin dhe zhvillimin.

Kjo ditë është caktuar nga Këshilli (i atëhershëm) Drejtues i Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim në vitin 1989, nxitur nga interesi i madh për rritjen e numrit të popullsisë në botë në pesë miliardë njerëz, më 11 korrik 1987.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.