Lajme nga bota


Njeriu më i pasur në botë do të shpenzojë 10 miliard dollarë në luftën kundër ndryshimeve klimatike

Jeff Bezos, Drejtori i Përgjithshëm i Amazon dhe personi më i pasur në botë, tha se ishte duke akorduar 10 miliardë dollarë për të luftuar ndryshimin e klimës përmes një nisme globale.

Bezos njoftoi nismën, të quajtur Fondi i Tokës në Bezos, në një postim në Instagram. Fondi do të mbështesë shkencëtarët, aktivistët, organizatat joqeveritare dhe “çdo përpjekje që ofron një mundësi reale për të ndihmuar në ruajtjen dhe mbrojtjen e botës natyrore,” tha ai.

“Ndryshimi i klimës është kërcënimi më i madh për planetin tonë,” tha ai. “Unë dua të punoj së bashku me të tjerët, për të forcuar mënyrat e njohura dhe për të eksploruar mënyra të reja për të luftuar ndikimin shkatërrues të ndryshimit të klimës në këtë planet që ne të gjithë ndajmë.”

Vlera neto aktuale e Bezos është 130 miliardë dollarë, sipas Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg. Edhe me fondin prej 10 miliardë dollarë, Bezos do të ishte akoma njeriu më i pasur në botë sipas indeksit, duke u ndjekur nga Bill Gates në vendin e dytë me 119 miliardë dollarë.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.