Lajme nga bota


Rumania vendos kufij për mbetjet e importuara

Dëngje mbetjesh të importuara ilegalisht nga Portugalia u kapën në Rumani në vitin 2019. 

LEXO ME SHUME >


Ndotja tejkalon çdo normë/ Shkencëtarët: Po kërcënon stabilitetin e ekosistemit

Niveli i ndotjes kimike që përshkon planetin tani kërcënon stabilitetin e ekosistemeve globale nga të cilat varet njerëzimi, thonë shkencëtarët.

LEXO ME SHUME >


Planeti Tokë më i nxehtë se kurrë/ Oqeanet thithën nxehtësi sa 7 bomba atomike që shpërthejnë çdo sekondë

Toka theu një tjetër rekord të nxehtësisë në vitin 2021.

LEXO ME SHUME >


Në dobi të klimës - Shërimi i kënetave të Irlandës

Torfa ka shërbyer në Irlandë për prodhimin e energjisë. Tani kërkohet që tokat kënetore të lihen ta marrin veten.

LEXO ME SHUME >


Zhvillimi i biokarburanteve, po rrit sipërfaqet e shpyllëzuara

Indonezia u zotua në samitin e fundit të klimës COP26 se emetimet e saj të gazeve serrë do të arrijnë kulmin deri në vitin 2030 dhe më pas do të fillojnë të bien. Po në të njëjtën datë, ata zotohen se do të ndalojnë edhe shpyllëzimin.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.