Lajme nga bota


Lëvizja e biokarburanteve së Indonezisë po çon në shpyllëzim

Indonezia u zotua në samitin e fundit të klimës COP26 se emetimet e saj të gazeve serrë do të arrijnë kulmin deri në vitin 2030 dhe më pas do të fillojnë të bien.

LEXO ME SHUME >


Shiu do të zëvendësojë borën në disa pjesë të Arktikut

Shiu mund të zëvendësojë reshjet e borës si forma kryesore e reshjeve në pjesë të Arktikut deri në vitin 2060.

LEXO ME SHUME >


Për magazinimin e mbeturinave bërthamore duhen 30 vjet

Mbeturinat shumë radioaktive do të duhet të ruhen në termocentralet bërthamore gjermane për të paktën 50 vitet e ardhshme për shkak të mungesës së një depoje për t’i ruajtur ato përgjithmonë, sipas kreut të një komisioni gjerman që po shqyrton zgjidhjet përfundimtare të magazinimit.

LEXO ME SHUME >


Delhi regjistron ajrin më të keq të nëntorit ndër vite

Kryeqyteti i Indisë, Delhi, ka regjistruar ajrin më të keq të muajit nëntor, në të paktën gjashtë vjetët e fundit, sipas të dhënave zyrtare.

LEXO ME SHUME >


Serbia po sheh si zgjidhje energjinë bërthamore, ofrohet për ndërtimin e centraleve

Serbia është duke u orientuar drejt energjisë bërthamore pas disa dekadash të moratoriumit për ndërtimin e centraleve bërthamore.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.