Lajme nga bota


Coca-Cola HBC angazhohet për shkarkime zero deri në vitin 2040

Coca-Cola HBC (CCH) njoftoi një angazhim për të arritur shkarkime zero në të gjithë zinxhirin e saj deri në vitin 2040.

LEXO ME SHUME >


Gjykata e Lartë e Kosovës: Centralet e diskutueshëm të energjisë KELAG duhet të hiqen nga rrjeti

Kompania austriake do të tërheqë padinë kundër aktivistëve kosovarë

LEXO ME SHUME >


A do ta përmirësojë imazhin e Kinës në BE lëvizja kundër energjisë së qymyrit?

Veprimi në dukje miqësor ndaj mjedisit i Pekinit mund të përmirësojë disa ura midis Kinës dhe BE, thonë analistët, pasi marrëdhëniet midis të dy palëve janë përkeqësuar që nga fillimi i vitit 2020.

LEXO ME SHUME >


Çmimi Nobel në Kimi ndahet mes dy shkencëtarëve

Kimisti gjerman Benjamin List dhe David MacMillan i lindur në Mbretërinë e Bashkuar, janë vlerësuar me Çmimin Nobel në Kimi.

LEXO ME SHUME >


Përmbytjet në Kinë rrisin çmimin e qymyrit në vend

Çmimi i qymyrit të përdorur në termocentralet e Kinës është rritur në një rekord të ri të lartë pasi një nga rajonet kryesore minerare të vendit është goditur nga përmbytjet.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.