Lajme nga bota


OKB paralajmëron për planet ndaj ndryshimeve klimatike

Nga studimi i planeve ndaj ndryshimeve klimatike të më shumë se 100 shteteve, ekspertët kanë dalë në përfundimin që ne po shkojmë në drejtim të gabuar.

LEXO ME SHUME >


Vihet në punë “ferma më e madhe lundruese e erës në botë” – Furnizon 50 mijë shtëpi me energji elektrike

Norvway’s Statkraft tha se një marrëveshje blerjeje afatgjatë e lidhur me një fermë me erë lundruese në det të quajtur “më e madhja në botë” kishte filluar, në një hap tjetër përpara për sektorin e energjisë së rinovueshme në zhvillim.

LEXO ME SHUME >


Ngrohja globale: mukozë detare po shfaqet në plazhet e Halkidikit

Shkuma e jargosur e quajtur mukozë detare, që është rezultat i ngrohjes globale, këtë verë disa herë është shfaqur në plazhet e Greqisë. Incizimet nga disa prej plazheve në Halkidiki që janë bërë këtë shtator kanë dëshmuar që me të vërtetë deti kohë pas kohe nxjerr shkumë të atillë, shkruan Meta.mk, transmeton Portalb.mk.

LEXO ME SHUME >


Objektivat për klimën, njihuni me vendin e vetëm që është në rrugën e duhur

Një analizë e zymtë, e mbi 35 shteteve, ndër emetuesit më të mëdhenj të karbonit në botë, zbulon se asnjë komb nuk është në hapat e ndërmarrë për të frenuar ndryshimet klimatike, me përjashtim të një shteti të vetëm afrikan.

LEXO ME SHUME >


Raporti: Ndryshimet klimatike mund të zhvendosin 200 milionë njerëz deri në vitin 2050

Në një raport të Bankës Botërore thuhet se ndryshimet klimatike mund të detyrojnë më shumë se 200 milionë njerëz të lënë shtëpitë e tyre në tre dekadat e ardhshme, e të krijojnë pika të nxehta migrimi nëse nuk ndërmerren veprime urgjente për të zvogëluar emetimin e gazit karbonik si dhe për të kapërcyer hendekun e zhvillimit në nivel global.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.