Lajme nga bota


A mund ta shpëtojnë investitorët Amazonën, një nga pyjet tropikale më të kërcënuara në botë?

Disa nga investitorët më të mëdhenj të botës janë lidhur me shpyllëzimin e habitateve vendimtare si pyjet e shiut të Amazonës. A mund ta përdorin aftësinë e tyre financiare për të ndalur shpyllëzimin në gjurmët e tij?

LEXO ME SHUME >


Pse ndryshimi i klimës mund të ulë temperaturat në disa vende?

Ndërsa pjesa më e madhe e Hemisferës Veriore vazhdon të shkrijë nga temperaturat e larta të shkaktuara nga ndryshimi i klimës, një pasojë paradoksale e rritjes së temperaturave globale është se disa zona të botës mund të bëhen shumë më të ftohta.

LEXO ME SHUME >


Krijohet një njollë nafte e madhe sa qyteti i Nju-Jorkut në Detin Mesdhe

Një rrjedhje nafte e dalë nga rafineria më e madhe e naftës në Siri po rritet dhe po përhapet me shpejtësi në Detin Mesdhe. Autoritetet qipriote thanë se njolla e naftës, e madhe sa qyteti i Nju-Jorkut, po i afrohet rrezikshëm ishullit.

LEXO ME SHUME >


Hidrogjeni i gjelbër mund të jetë karburanti i së ardhmes

Makinat elektrike po shkaktojnë presion për trazira në disa shtete të botës të pasura me litium dhe materiale të ngjashme (ndoshta edhe një ndotje përmasat e të cilës ende nuk janë llogaritur plotësisht), andaj mendohet se hidrogjeni i cili përfaqëson burimin më pak ndotës krahasuar me burimet fosile dhe bateritë, mund të jetë një formë e energjisë më pak ndotëse derisa të gjendet një teknologji përfundimtare mjedisore për mjetet.

LEXO ME SHUME >


BEI mbështet tranzicionin në sektorin e energjisë së rinovueshme dhe të gjelbër

Banka Evropiane e Investimeve (BEI), Komisioni Evropian (KE) dhe Ministria e Ekonomisë dhe Zhvillimit të Qëndrueshëm të Republikës së Kroacisë, mbajtën takim me përfaqësuesit e sektorit energjetik të Kroacisë, për një “Seminar të Financave të Energjisë” ku prezantuan mundësitë e investimit dhe mekanizmin mbështetës drejt një tregu të rinovueshëm, të gjelbër dhe të bazuar në eliminimin e energjisë nga karboni.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.