Lajme nga bota


Dritat LED, ndikojnë në zhdukjen e insekteve

Shkencëtarët thonë se dritat LED mund të jetë duke kontribuar në rënien "shqetësuese" të insekteve që janë parë në dekadat e fundit.

LEXO ME SHUME >


Për herë të parë reshje shiu në Grenlandë në majën 3,216 metra me temperatura nën zero gradë

Ndryshimet klimatike kanë bërë që për herë të parë, nga nisja e studimit të klimës në rajon, të bjerë shi në majën e shtresës së akullit të Grenlandës.

LEXO ME SHUME >


Praktika e riciklimit me 90% të plastikës nga vendet e BE do të zbatohet deri në 2024

Vendet e BE-së po miratojnë njëra pas tjetrës direktivën e Komisionit Evropian për kufizimin e ambalazheve plastike dhe për riciklimin e tyre.

LEXO ME SHUME >


Përmirësimi cilësië së ajrit në Londër deri në vitin 2030 ka në fokus fëmijët dhe mirëqenien e tyre

The Greater London Authority (GLA) shpjegon se si ajri i ndotur ndikon tek nxënësit e shkollës dhe zbuloi planet për të zvogëluar praninë e një çështjeje të veçantë që të përputhet me kufijtë e OBSH deri në vitin 2030. Masat e këtij viti pritet të ulin shkarkimet e PM2.5 nga transporti rrugor me 35% në qytet.

LEXO ME SHUME >


Raporti i OKB për ndryshimet klimatike: ”Alarm i kuq për njerëzimin”

Ngrohja globale është një rrezik që ka dalë jashtë kontrollit, dhe njerëzit janë “pa mëdyshje” fajtorët.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.