Lajme nga bota


Raporti i OKB për ndryshimet klimatike: ”Alarm i kuq për njerëzimin”

Ngrohja globale është një rrezik që ka dalë jashtë kontrollit, dhe njerëzit janë “pa mëdyshje” fajtorët.

LEXO ME SHUME >


Akulli që shkriu të marten në Grenlandë do të mbulonte të gjithë Floridën me ujë

Organizata Botërore Meteorologjike, ka bërë me dije se mjafton një ditë e nxehtë për të shkrirë akullin në Grenlandë që do të mjaftonte për të përmbytur të gjithë Floridën.

LEXO ME SHUME >


Riformimi i lumit “Po”, mirëmbajtja e tij është thelbësore për ekonominë italiane dhe mjedisin

Lumi “Po” është lumi më i madh i Italisë, gjendet në veri të vendit dhe bëhet fjalë për një “oaz” të qetë, me një ekosistem të pasur.

LEXO ME SHUME >


Mali i Zi vihet në lëvizje për të shpëtuar kriporen e Ulqinit

Qeveria tha të mërkurën se do të bëjë pronë shtetërore kriporen e dikurshme pranë qytetit të Ulqinit, në mënyrë që të mbrojë një habitat të rëndësishëm për specie të rralla shpendësh siç janë pelikanët dhe flamengot.

LEXO ME SHUME >


Banka Botërore paralajmëron se ndryshimi i klimës mund të shkaktojë migrimin e 216 milionë njerëzve

Mungesa e ujit dhe rënia e produktivitetit të të kulturave bujqwsore mund të detyrojë 216 milionë njerëz të emigrojnë brenda vendeve të tyre deri në vitin 2050. Lëvizje të tilla do shkaktojnw stres, duke tensionuar qytete dhe qendra urbane dhe duke rrezikuar përfitimet e zhvillimit. 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.