Lajme nga bota


Politikat klimatike, rreziku i tranzicionit dhe stabiliteti financiar

Mënyra se si bankat reagojnë ndaj rreziqeve të klimës dhe pasigurisë së krijuar, mund të ndikojë në stabilitetin financiar. 

LEXO ME SHUME >


Klima përbërën një ndër shqetësimet prioritare për çështjet botërore

Sipas studimeve deri në vitin 2025 ka një mundësi prej 40% që të paktën një vit të jetë 1.5C më i nxehtë se niveli para-industrial.

LEXO ME SHUME >


Endet e lirë një mace e egër në Dubai, policia në kërkim të tij

Sipas raportimeve të bërë nga KOHA, banorët kanë marrë një paralajmërim nga policia e Dubait për endjen e lirë të kësaj mace të egër, ndonëse dyshohet se mund të jetë edhe luan.

LEXO ME SHUME >


Më shumë se gjysma e artikujve të shpërndarë për konsum kanë përdorim të plastikës në paketim

Përdorimi më i madh i plastikës është në paketim dhe ka tendencë të përdoret vetëm një herë para se të hidhet tutje. Vetëm 20 kompani janë burimi i më shumë se gjysmës së të gjithë artikujve plastikë me një përdorim të hedhur në mbarë botën.

LEXO ME SHUME >


Ajsbergu më i madh në botë shkëputet nga Antarktida

Një copë masive akulli shpërtheu në Antarktidë këtë muaj dhe tani është ajsbergu më i madh në botë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.