Lajme nga bota


Akullnajat në Gjermani mund të zhduken për dhjetë vite

Top channel raporton se akullnajat gjermane po shkrihen  më shpejt se sa mendohej më parë dhe për dhjetë vjet ato mund të mos ekzistojnë fare.

LEXO ME SHUME >


Premtime nga Kombet e Bashkuara: “Jemi më afër perspektivës të klimës së qëndrueshme globle”

Nga Roger Harrabin analist i mjedisit në BBC


Premtimet e fundit të ndryshimeve klimatike nga Kombet e Bashkuara do ta sjellin botën një pjesë më afër perspektivës së një klime më të qëndrueshme.

LEXO ME SHUME >


Si mund të nxisë veprimin e ndryshimit të klimës, transformimi i teknologjisë?

Teknologjia ka qenë një mjet thelbësor i cili na ka mbajtur të lidhur gjatë gjithë kohës së pandemisë COVID-19. Ndërkohë rritet kërkesa e konsumatorit, dhe ajo çka pritet të vijë nga industritë e botës teknologjike duhet t jetë risi dhe të ketë ndikim të qëndrueshëm e afatgjatë ne përditshmërinë tonë duke respektuar mjedisin. Një ndër to, është dhe përmbushja e synimeve ambicioze të ndryshimit të klimës, e cila kërkon një transformim thelbësor në mënyrën e prodhimit dhe ripërdorimit të produkteve.

LEXO ME SHUME >


Grimcat e ajrit të ndotur dëmtojnë shëndetin e trurit, sidomos në moshat e treta.

Sipas studimeve, është zbuluar se grimca të imta të ajrit të ndotur, si pasojë e automjeteve rrugore apo dhe fabrika industriale, janë faktorët kryesorë të dëmtimit të trurit.

LEXO ME SHUME >


Google Maps vjen me një projekt risi për ndryshimet klimatike

Kompania Google tha se do të përfshijë edhe mundësinë e zgjedhjes së rrugëve për udhëtim ku gjenerohet shkarkim me gjurmë të ulët i ulët karboni, duke përdorur kryesisht të dhënat e trafikut në semafor apo dhe pjerrësitë e rrugëve.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.