Lajme nga bota


Pekini raporton cilësi të përmirësuar të ajrit dhe mjedisit ujor

Kina ka regjistruar një përmirësim të dukshëm në cilësinë e ajrit dhe përmirësim të mëtejshëm në cilësinë e mjedisit të ujërave sipërfaqësore, sipas një raporti të paraqitur për diskutim në seancën e zhvilluar nga Komiteti i Përhershëm i Kongresit Popullor Kombëtar.

LEXO ME SHUME >


Shkrirja e akullnajave po përshpejton ritmin dekadë pas dekade

Sipas studimeve më të fundit gjithëpërfshirëse vërehet se akullnajat në botë po shkrihen me një ritëm shumë të shpejtë, duke pësuar një humbje të madhe, pothuajse 270 miliardë ton akull në vit gjatë dy dekadave të shekullit 21.

LEXO ME SHUME >


Shtetet më të pasura në botë dështojnë në menaxhimin e krizës klimatike

Paralajmërimi vjen direkt pas mungesës së burimeve të reja financiare  në samitin virtual me 40 pjesëmarrës udhëheqës botërorë  të organizuar në Shtëpinë e Bardhë.

LEXO ME SHUME >


Fokusi te Natyra, tani më shumë se asnjëherë tjetër!

Sondazhe të shumta sugjerojnë që koha në natyrë mbështet mirëqenien mendore dhe fizike.

LEXO ME SHUME >


BE miraton Ligjin për ndryshimet klimatike

Pas botimit të raportit  të Kombeve të Bashkuara të Shteteve anëtare të Klimës nënvizohet së ligjvënësit e BE dështuan të përdornin mundësinë e negociatave të Ligjit për klimën duke e rritur përtej 55% objektivin e BE për Klimën, edhe pse ndryshimet në minutën e fundit, në mënyrën se si heqja e Karbonit do të integrohet në objektivin e përgjithshëm, nuk e ndryshon këtë fakt.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.