Lajme nga bota


Australia në alarm për zjarre, autoritetet thirrje për izolim të banorëve

Një valë e nxehtë ka goditur jug-lindjen e Australisë, duke ngritur temperaturat në vlera shumë të larta.

LEXO ME SHUME >


Popullatat e insekteve në botë po pësojnë zhdukje me ritme "të frikshme"

Popullatat e insekteve po ngordhin, duke pësuar zhdukje me ritme "të frikshme", sipas një grupi të ri studimesh.

LEXO ME SHUME >


Më shumë se 50 shtete angazhohen për mbrojtjen e 30% të tokës dhe oqeaneve të planetit tonë

Një koalicion prej më shumë se 50 vendesh është zotuar të mbrojë gati 1/3 e planetit deri në vitin 2030 për të ndaluar shkatërrimin e botës natyrore dhe zhdukjen e ngadaltë të jetës së egër.

LEXO ME SHUME >


22 katastrofa, 262 të vdekur dhe 95 miliard dollarë dëmtime: SHBA-të kaluan një vit rekord me katastrofa të shkaktuara nga klima

Një raport i ri i qeverisë federale tregon se SH.B.A.-të u goditën nga një numër rekord katastrofash të shkaktuara nga klima gjatë vitit 2020 teksa zjarret e mëdha dogjën perëndimin e kontinentit, uraganet pushtuan lindjen dhe nxehtësia ekstreme përfshiu zemrën e vendit.

LEXO ME SHUME >


16 milionë njerëz në luftë me pasigurinë ushqimore në Afrikë

Një raport i Rrjetit për Parandalimin e Krizës Ushqimore (RPCA) informon se në Afrikën Perëndimore 16 milionë njerëz luftojnë me pasigurinë ushqimore.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.